Aero Vodochody převede loňský zisk na úhradu minulých ztrát

30.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 30. června (ČTK) - Společnost Aero Vodochody převede 280 milionů korun z loňského zisku 295 milionů na úhradu minulých ztrát. Zbytek použije na navýšení rezervního fondu. Ve středu o tom rozhodla valná hromada podniku. Informoval o tom mluvčí firmy Vítězslav Kulich.

Valná hromada rovněž provedla změny v dozorčí radě státní firmy. Na uvolněná místa v radě akcionáři zvolili místo Jindřicha Plocha a Jaromíra Hejdy Miloše Kebrdleho a Petra Goldmanna. Nová dozorčí rada následně zvolila Kebrdleho za svého předsedu na místo bývalého náměstka ministerstva průmyslu a obchodu Václava Srby, který na funkci předsedy rezignoval.

Aero se loni na podzim rozešlo s tehdejším strategickým partnerem společností Boeing, která firmu řídila od roku 1998. Podíl převzal stát, který chce nyní firmu restrukturalizovat a následně najít nového partnera. V současné době úřady dokončují materiál pro vládu. "Materiál je v tuto chvíli ve vnějším připomínkovém řízení. Po zapracování připomínek by měla materiál zhruba ve druhé polovině července projednat vláda," řekl mluvčí ministerstva financí Marek Zeman.

Aero Vodochody, které zaměstnává zhruba 1600 lidí, v poslední době rozšiřuje program kooperací. K dalším dvěma pilířům patří vojenský a civilní program. Téměř sto procent akcií ve firmě vlastní Česká konsolidační agentura a státní společnost Letka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK