Operátoři nabízejí o prázdninách levnější SMS z Chorvatska

03.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. července (ČTK) - Všichni tři tuzemští mobilní operátoři nabídli zákazníkům během prázdnin levnější posílání SMS z Chorvatska, které je pro Čechy jednou z nejoblíbenějších letních destinací. Zákazníci mohou ve vybraných sítích posílat zprávy za poloviční cenu a ve vymezeném čase dokonce zcela zdarma.

Nabídka je podobná u všech tří tuzemských operátorů. Jejich zákazníci mohou posílat zprávy se sítě chorvatského T-Mobile mezi 17:00 a 19:00 za poloviční cenu. Další operátor VIPnet pak mezi 18:00 a 19:00 nabízí posílání zpráv zdarma.

U tuzemského operátora T-Mobile například uživatelé předplacených karet Twist zaplatí u sesterské firmy v podvečer za odeslanou SMS čtyři Kč. Pro další evropské země firma nabízí službu Happy roaming, v rámci které je možné po Evropě poslat deset SMS za dohromady 58,3 Kč, nebo za 446,3 Kč provolat 15 minut.

Eurotel zase nabízí posílání multimediálních zpráv MMS od všech svých roamingových partnerů za 9,28 pro paušální klienty, respektive 9,50 pro uživatele předplacených karet.

Podle statistiky Oskara je Chorvatsko od června do září zemí s největším telefonickým provozem s ČR. Následuje Itálie, Španělsko, Řecko a Bulharsko. Počet posílaných SMS se zahraničí v létě roste až na dvojnásobek. Na čtyři SMS připadá jedna minuta hovoru ze zahraničí.

Tuzemští uživatelé mobilních telefonů mohou ze svého přístroje volat ve více než 150 zemích. Operátoři doporučují roaming aktivovat před odjezdem do zahraničí. Samotná aktivace je většinou zdarma, tarifní zákazníci však musejí složit vratnou zálohu až 5000 Kč, kterou ale nemusejí platit klienti s dobrou platební morálkou. Uživatelé v cizině platí i za příchozí hovory, a to kolem dvou třetin ceny vlastního hovoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK