Koruna po zahájení obchodování mírně posílila na 30,21 Kč/EUR

22.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. července (ČTK) - Koruna po zahájení obchodování mírně posílila na 30,21 Kč/EUR, což je o dva haléře méně proti otevírací hodnotě. K dolaru česká měna stagnovala na úrovni 24,82 Kč/USD, řekl Tomáš Vlk ze společnosti Patria Online. Podle něj na trhu chybí výraznější impulzy. Žádná z regionálních měn neudává směr obchodování a ztrácí se i vliv včerejšího uvolnění čínského jüanu a dalších výbuchů v Londýně.

Klid zavládl i na světových trzích. Dolar postupně umazává ztráty, které utrpěl při čtvrtečních překotných událostech. Investoři se po uvolnění jüanu vrhli na nakupování asijských měn a americké měny se začali zbavovat. Po zveřejnění poměrně příznivých statistik z americké ekonomiky se však situace opět obrátila. Exploze v londýnské hromadné dopravě trhy příliš nepoznamenaly. Dnes je jejich vliv téměř nulový.

Ve čtvrtek však kurz libry proti dolaru spadl po evakuaci londýnského metra na 1,7465 USD. Výbuchy však byly mnohem menší než před dvěma týdny a zřejmě se obejdou bez obětí na životech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK