Euro OnLine: Realitní kancelář Oligo zkrachovala

03.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. listopadu (ČTK) - Česko-irská realitní kancelář Oligo, která se zabývala prodejem bytů, rodinných domů a pozemků a poradenským servisem, skončila v konkurzu. Uvedl to internetový server Euro OnLine. "Doposud se přihlásilo méně než 30 věřitelů," řekl serveru správce konkurzní podstaty realitní kanceláře Oligo Tomáš Kaplan.

Tento měsíc se uskuteční přezkumné jednání přihlášených pohledávek. Konkurzní správce upřesnil, že jejich objem se pohybuje v řádu milionů. Mezi věřiteli převládají obchodní partneři zkrachovalé společnosti, poškozeni ale byli i klienti realitní kanceláře. Konkurzní správce zatím nechce upřesnit, dokdy by mohl být konkurz ukončen.

Většinovými majiteli firmy Oligo, která sídlila v centru Prahy v ulici 28. Října, byli irská společnost Timeen Developments a podnikatelka Lucie Buková, uvedlo Euro.

Krachy realitních kanceláří v Česku nejsou příliš běžné. Loni kvůli ekonomickým problémům zkrachovala jedna z největších realitních kanceláří, společnost RK Centa. Realitní činnost má v České republice registrováno kolem 40.000 subjektů, z toho větších kanceláří je asi 1000 až 1500, vyplývá z dřívějších údajů Asociace realitních kanceláří.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK