Anketa MasterCard:Ocenění banka roku znovu získala Komerční banka

03.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. listopadu (ČTK) - Komerční banka obhájila své loňské vítězství v anketě MasterCard Banka roku 2005. Druhé místo obsadila Česká spořitelna a na třetím místě skončila ČSOB, sdělila Marie Lihánová ze společnosti Fincentrum, která anketu vyhlašuje.

Na slavnostním večeru bylo vyhlášeno celkem osm vítězů v kategoriích nejdůvěryhodnější banka roku, nejdynamičtější banka roku, hypotéka roku, účet roku, penzijní fond roku, pojišťovna roku, životní pojištění roku a stavební spořitelna roku.

Titul bankéř roku získal generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Jack Stack. Na ocenění bankéř roku bylo nominováno celkem 16 bankéřů, většinou vrcholných představitelů bank. Porotou v této kategorii byli sami nominovaní bankéři, kteří volili vítěze ze svého středu.

Veřejnost naopak hlasovala v kategorii nejdůvěryhodnější banka roku. Titul a pozici nejdůvěryhodnější banky na českém trhu získala Česká spořitelna.

V letošním ročníku bylo do odborné poroty nominováno 75 osob - odborníků z oblasti financí, politické a akademické sféry, novinářů a zástupců předních firem v České republice. Odborná porota hlasovala v osmi kategoriích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK