Strana zelených podporuje návrh zákona o registrovaném partnerství

22.11.2005 | , Strana zelených
Tiskové zprávy


Strana zelených podporuje návrh zákona o registrovaném partnerství osob stejného pohlaví, který by měl být  dnes projednáván v druhém čtení  v  poslanecké Sněmovně parlamentu.  

Autorka první polistopadové publikace, mapující postoje české společnosti ke gayům a lesbičkám, místopředsedkyně Strany zelených Džamila Stehlíková zdůrazňuje, že legitimizace partnerských svazků osob stejného pohlaví přispěje ke zmírnění diskriminace sexuálních menšin,  uznání jejich lidské důstojnosti a rovnoprávnému začlenění do společnosti. „Přijetí  zákona o registrovaném partnerství  zlepší  sociální podmínky pro společný život lidí stejného pohlaví.  Mnoha představitelům této menšiny umožní návrat do společnosti, která je dosud  neoprávněně vytlačuje  do anonymity, na okraj sociálních norem,“ dodala Stehlíková.

„Život bez strachu a přetvářky, bez pocitů ponížení a diskriminace patří k základním lidským právům.  Právo na plnohodnotné a vzájemně zodpovědné mezilidské vztahy s pocitem bezpečí a sociální jistoty by mělo být uznáno každé lidské bytosti, bez ohledu na citovou a sexuální orientaci“, uvedl vedoucí  genderové sekce Strany zelených Michal Uhl.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy