Zetor, a. s., zvýšil od roku 2002 produktivitu práce o více jak 96 %

22.11.2005 | , Zetor
Tiskové zprávy


Společnost Zetor, největší výrobce traktorové techniky v rámci zemí, které 1. května 2004 rozšířily Evropskou unii, neustále zvyšuje produktivitu práce. Od vstupu nového vlastníka, skupiny HTC holding v roce 2002, byl zaznamenán nárůst o více jak 96 %.

Od loňského roku se produktivita práce zvýšila o 18 %. Zetor si tak upevňuje pozici prosperující společnosti a významného zaměstnavatele v Jihomoravském regionu.

K růstu produktivity práce dochází v rámci probíhající restrukturalizace v Zetoru, která byla úspěšně nastartována příchodem nového vlastníka – skupiny HTC holding. Dalším faktorem růstu jsou moderní manažerské metody uplatňované v Zetoru a v neposlední řadě se jedná o motivační systém zaměstnanců Zetoru. Průměrný zaměstnanec v současnosti vyrobí 5,3 ks traktorů ročně, přičemž v roce 2002 se jednalo pouze o 2,7 ks traktorů. V roce 2004 vyrobil průměrný zaměstnanec      4,5 ks traktorů ročně.

 „Věřím, že růstu produktivity práce pomáhají nejvíce manažerské metody řízení, které jsou v současnosti v Zetoru uplatňovány", říká Vojtech Pánik, výkonný ředitel akciové společnosti Zetor. „Samozřejmě doufám, že produktivita práce poroste v Zetoru i nadále“, dodává Pánik

V Zetoru nejsou doposud naplněny veškeré pracovní kapacity a v současnosti hledá více než 50 kvalifikovaných zaměstnanců do výroby. Zetor, a. s., patří k největším zaměstnavatelům v Jihomoravském kraji a v současnosti zaměstnává  přibližně 1 100 zaměstnanců.

Zetor v současnosti klade velký důraz na zeštíhlování organizace, která spočívá v restrukturalizaci výrobních prostor, celkové úspoře nákladů, zlepšování organizace a materiálového managementu a vytvoření příležitostí pro další efektivní využití nadbytečných prostor v areálu Zetoru.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy