Rada dala Primě pokutu 13,5 a Nově 13 milionů Kč za reality show

23.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 23. listopadu (ČTK) - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila televizi Prima pokutu v celkové výši 13,5 milionu korun a TV Nova pokutu 13 milionů korun kvůli jejich reality show. Podle rady televize porušily zákon tím, že mezi 06:00 a 22:00 odvysílaly nevhodné záběry ve VyVolených a Big Brother, které ohrozily mravní, psychický a fyzický vývoj dětí a mladistvých. Řekl to předseda rady Petr Pospíchal.

Obě pokuty jsou zřejmě nejvyšší, které kdy česká vysílací rada udělila za jeden pořad. Již dříve kvůli přílišné vulgaritě, obscénnosti a sexu udělila rada pokutu pět milionů pro Primu a čtyři miliony pro Novu. Pokuty, které rada rozdala nyní, se týkají pořadů VyVolených a Big Brother, které televize odvysílaly v době od 16. do 29. září.

Pokuty ve výši 13,5 a 13 milionů Kč jsou výsledkem celkem 14 správních řízení, které rada s oběma televizemi zahájila kvůli 14 jednotlivým dílům reality show v druhé polovině září. Sedm jich rada vedla s Primou a stejný počet s Novou. Horní hranice pokuty v každém takovém řízení je deset milionů korun. Nova dostala sedm pokut od jednoho do 2,5 milionu, Prima od jednoho do tří milionů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK