Podíl Primy na sledovanosti v říjnu nižší; Nova zastavila pokles

27.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. listopadu (ČTK) - Měsíční průměrný podíl Primy v říjnu na sledovanosti po celý den i v hlavním čase klesl oproti září zhruba o jedno procento, stále je ale díky reality show VyVolení druhý nejvyšší v historii. Naopak Nova zastavila pokles svých podílů, který trval od června. V říjnu si pohoršila i ČT2, naopak ČT1 své podíly i přes konkurenci reality show zvýšila téměř o jedno procento, vyplývá z měsíční zprávy o sledovanosti ATO-Mediaresearch.

Podíl Primy v hlavním večerním čase mezi 19:00 a 23:00 klesl o 1,2 bodu na 29,5 procenta. Meziročně jde ale o nárůst téměř o třetinu - o 8,8 procenta. Nižší podíl zaznamenala ČT2, sledovalo ji v průměru šest lidí z každé stovky diváků před obrazovkami, což je oproti září o devět desetin bodu méně. ČT1 si polepšila o šest desetin bodu a její podíl byl 23,1 procenta; letos je to druhý nejlepší výsledek. Nově vzrostl podíl o 1,9 bodu na 37 procent; nárůst zaznamenala poprvé od června, kdy ji sledovalo v průměru 44 lidí z každé stovky diváků u obrazovky.

Prima zaznamenala pokles i v podílu na celodenní sledovanosti, a to o 1,1 bodu na 26,6 procenta. Podíl ČT2 se snížil o sedm desetin bodu na 6,8 procenta. ČT1 si naopak polepšila o devět desetin bodu na 22,4 procenta. Novu sledovalo v průměru 38 procent diváků u obrazovek, což je o bod více ve srovnání se zářím. Také v tomto případě vzrostl Nově podíl poprvé od června, kdy byl 43,1 procenta.

V říjnu strávili lidé denně před obrazovkami více času než o měsíc dříve, a to o 17 minut. Celkem tak v průměru po celý den sledovali programy tři hodiny a 34 minut, což je o osm procent více. V prime time se čas strávený sledováním televize zvýšil o sedm minut, tedy o sedm procent. Z doby mezi 19:00 a 23:00 se lidé dívali na pořady v průměru hodinu a 41 minut, tedy 41,9 procenta té doby.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK