Koruna dopoledne k euru mírně posílila na 28,78 Kč/EUR

17.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. ledna (ČTK) - Česká měna dopoledne k euru mírně posílila o dva haléře na 28,78 Kč/EUR, vůči dolaru se koruna drží na 23,75 Kč/USD. Vyplývá to z informací Patria Online.

Na kurz koruny podle analytika Patria Online Tomáše Vlka neměly vliv zveřejněné údaje o tržbách maloobchodníků, které v listopadu meziročně stouply o 4,8 procenta. Jasné vodítko vývoje nedávají podle něj ani trhy okolních států. "Pokračuje tak charakter obchodování bez jasného směru, který by měl přetrvat i dnes. Rizikem je vývoj na eurodolarovém trhu," uvedl.

Pondělní prohlášení viceguvernérů ČNB, kteří zmínili možnost snížení úrokových sazeb, ponechalo devizový trh bez reakce. Změna sazeb se podle Vlka v následujících měsících nečeká. "ČNB by k úpravě měla přistoupit až ke konci tohoto roku, zatím za pravděpodobnější považujeme růst sazeb," uvedl.

Dolar se dnes vůči euru obchoduje na úrovni 1,2132 USD/EUR. Důležité pro vývoj kurzu bude dnes podle Vlka index podnikatelské nálady státu New York a informace o prosincové průmyslová výrobě v USA.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK