Nejúspěšnější zájemci o slovenská letiště mají vylepšit nabídky

19.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRATISLAVA 19. ledna (zpravodaj ČTK) - Dvě konsorcia, která předložila nejvyšší nabídky na letiště v Bratislavě a Košicích, mají své návrhy ještě vylepšit. Usnesli se na tom dnes předáci slovenských vládních stran. Soutěž vyhraje uchazeč s nejvyšší nabídkou, řekl novinářům premiér Mikuláš Dzurinda. Ze čtyř zájemců o letiště dostalo dosud nejlepší hodnocení konsorcium TwoOne v čele s vídeňským letištěm. Druhé skončilo konsorcium vedené španělskou společností Abertis.

"Nedá se upřít skutečnost, že nabídky obou prvních (uchazečů) se dají prezentovat jako poměrně vyrovnané. Kdo nabídne více, ten se stane vítězem," poznamenal Dzurinda.

Ministerstva dopravy a hospodářství dříve v tomto měsíci navrhla prodat 66 procent akcií obou letišť konsorciu TwoOne. Toto konsorcium za vítěze tendru označila i komise, která nabídky zájemců o letiště posuzovala.

S výběrem TwoOne ale nesouhlasí opozice. Nejsilnější opoziční strana Směr-sociální demokracie již pohrozila, že v případě úspěchu v příštích volbách prodej zruší. O privatizaci letišť bude na návrh opozice jednat parlament na mimořádné schůzi v pátek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK