Aktuálně.cz: Soud zrušil zrušil verdikt ÚOHS o kartelu vydavatelů

02.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. února (ČTK) - Krajský soud v Brně zrušil rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže z roku 2003, které se týkalo hromadného odchodu vydavatelů tisku od distribuční firmy Mediaprint & Kapa Pressegrosso k jiné distribuční společnosti. ÚOHS tehdy dospěl k závěru, že se vydavatelé žádné nepovolené dohody nedopustili. Mediaprint se však obrátil na soud a ten nyní případ vrátil na začátek. Uvedl to server Aktuálně.cz

Účastníci řízení zatím nemají rozhodnutí soud k dispozici a nechtějí se k němu vyjadřovat. Soud na internetových stránkách zveřejnil pouze stručné vyjádření bez podrobností, uvedl server.

Spory mezi firmou a vydavateli se vyostřily v roce 2003, kdy několik vydavatelství vypovědělo krátce po sobě Mediaprintu smlouvy a začalo svoje tituly distribuovat přes konkurenční První novinovou společnost. V této firmě má část vydavatelů podíl.

ÚOHS nejdříve vydal předběžné opatření, kterým vydavatelům přikázal noviny a časopisy nadále distribuovat přes Mediaprint. Pak však rozhodl, že se vydavatelé zakázané dohody nedopustili. A právě toto rozhodnutí teď krajský soud zrušil, uvedl server.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK