GTS převzala Contactel, spolu s dalšími ji sloučí pod GTS Novera

02.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. února (ČTK) - Telekomunikační skupina GTS Central European Holding, jejíž součástí je i česká GTS Novera, dnes v Praze dokončila převzetí společnosti Contactel. Smlouvu o převodu 100procentního podílu ve společnosti, která má v budoucnu zaniknout sloučením s GTS Noverou, podepsala firma v listopadu. Informovala o tom v tiskové zprávě GTS Novera. Transakci v lednu schválil ÚOHS.

Po předchozím převzetí společností Telenor Networks a Nextra, které proběhlo 30. ledna, tak může firma zahájit proces plánovaného slučování všech získaných podniků v jednu organizaci, která bude vystupovat pod obchodní značkou GTS Novera.

'Čeká nás v první řadě vytvoření sjednoceného a vysoce konkurenceschopného produktového portfolia, které nabídneme stávajícím i potenciálním zákazníkům," popisuje první kroky slučování společností generální ředitel GTS Novera Milan Rusnák, který se k dnešnímu dni stal také jednatelem nově získané společnosti Contactel.

K plnění povinností vyplývajících z původních smluv Rusnák uvedl: "Všechny společnosti budou i nadále poskytovat služby beze změn tak, jak je mají zákazníci specifikovány ve smluvních dokumentech uzavřených se společnostmi Contactel, Telenor Networks či Nextra Czech Republic. Všechny uzavřené dohody a smlouvy tedy zůstávají i nadále v platnosti."

Telekomunikační uskupení GTS Central European Holding B.V. je součástí mezinárodního finančního holdingu GML Limited. Dceřiná společnost GTS Novera poskytuje portfolio hlasových, datových a internetových služeb. Firma vznikla v roce 2005 sloučením dvou alternativních telekomunikačních operátorů GTS Czech a Aliatel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK