Několik stovek domácností v Bílině je bez tepla a elektřiny

07.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


ÚSTÍ NAD LABEM/BÍLINA (Teplicko) 7. února (ČTK) - Několik stovek domácností v Bílině je kvůli výpadku elektrické energie bez tepla, teplé vody a elektřiny. Výpadek podle energetiků způsobila změna počasí. Poruchu zaznamenal ČEZ na třech místech na kabelech i v trafostanicích. Bez elektřiny bylo několik hodin celé město, v němž žije asi 16.600 obyvatel.

"Dodávky elektřiny jsme obnovili do většiny domácností," řekl mluvčí ČEZ pro severní Čechy Ondřej Horák. Poruchy způsobila podle něj vlhkost.

Na dodávkách elektrické energie je plně závislá teplárna United Energy, která do města dodává teplo a teplou vodu. "Bez tepla a teplé vody je stále celé sídliště Pražské předměstí 1, nemáme nyní žádné informace o tom, kdy bude dodávka elektrické energie do této lokality obnovena," řekla mluvčí společnosti Kateřina Táborská.

Obyvatelé Bíliny byli bez energií od 11:00. Bez elektřiny zůstalo na několik hodin celé město, teplárna udržela dodávky do třech lokalit. "Na Pražském předměstí 2 jsme dodávky obnovili v 17:30," uvedla Táborská.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK