Financial Times: Opel asi v Evropě uzavře další továrnu

01.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


ŽENEVA 1. března (ČTK) - Německá automobilka Opel z amerického koncernu General Motors zřejmě bude muset uzavřít v Evropě další ze svých továren, řekl dnešnímu britskému listu Financial Times šéf Opelu Hans Demant. GM a její největší evropská značka již loni zrušila v Evropě pětinu pracovních míst a propustila 12.000 zaměstnanců.

Demant listu na ženevském autosalonu řekl, že GM loni ve svém zeštíhlení evropských operací "pravděpodobně nezakrojila dostatečně hluboko". "Ve světle současného plánování to vypadá, že v budoucnu budeme potřebovat méně závodů," řekl.

Nástupce modelu Opel Astra, který se vyrábí ve čtyřech závodech v Británii a Německu, bude možná potřebovat méně výrobních provozů, řekl Demant. To by mohlo vést k uzavření jedné z těchto továren.

Podle listu jsou nejvíce ohroženy továrny v německé Bochumi a anglickém Ellesmere Port, které v této chvíli neplní firemní měřítka produktivity. Dalšími dvěma závody jsou belgické Antverpy a polské Gliwice. Rozhodnutí však nepadne dříve než ve druhé polovině tohoto roku, dodal šéf GM Europe Carl-Peter Forster.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK