ČOV hodlá Budvar žalovat o desítky milionů korun,připojí se i MOV

01.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 1. března (ČTK) - Český olympijský výbor odhaduje škodu, kterou mu údajně způsobil Budějovický Budvar využitím olympijských symbolů v reklamě na své pivo, na desítky milionů. Chystá proto žalobu, ke které se podle ČOV hodlá připojit i Mezinárodní olympijský výbor, žalobu zřejmě připravuje i světový konkurent Budvaru Anheuser-Busch. Zároveň ČOV podniká další právní kroky proti několika dalším firmám, které podle nich zneužily olympijskou symboliku. Vyjádření Budvaru ČTK zjišťuje.

"Náhradu škody vyčíslujeme, již nyní můžeme říct, že se bude pohybovat v řádu desítek milionů korun. Žaloba bude podána...řádově do poloviny března. K této žalobě se připojí i MOV," řekl dnes novinářům právní zástupce ČOV Jan Šťovíček. Výše škody výbor odvíjí od výše sponzorských příspěvků oficiálních sponzorů ČOV, podotkl Šťovíček.

Dalším problémem podle MOV je porušení práv jejich oficiálního dodavatele, pivovarnické společnosti Anheuser-Busch, uvedl Šťovíček. Anheuser-Busch a Budějovický Budvar se přitom již léta soudí o platnost ochranných známek. "Lze očekávat, jak nám MOV potvrdil, že (Anheuser-Busch) podnikne příslušné právní kroky proti Budějovickému Budvaru," dodal právník.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK