Pojišťovně ING loni stoupl zisk o pětinu na 1,15 miliardy Kč

02.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. března (ČTK) - Pojišťovna ING, která patří do první trojky domácího životního pojištění, vytvořila v roce 2005 čistý zisk 1,15 miliardy korun. V porovnání s předloňským rokem to znamenalo nárůst o dvacet procent. Na pojistném vybrala 5,6 miliardy Kč, tedy o pět procent více než v roce 2004. Na dnešní tiskové konferenci výsledky oznámil finanční ředitel skupiny ING Jan Stávek. Trh životního pojištění loni stoupl o 1,5 procenta.

ING podle Stávka zvýšila v minulém roce podíl na trhu životního pojištění na 12,5 procenta. Celkově prý v Česku přetrvává nedostatečná úroveň zajištění na stáří. Klienti nyní dávají přednost pojistným produktům, které nabízejí vyšší zhodnocení výměnou za větší riziko, dodal ředitel skupiny pro životní pojištění Jiří Běťák.

Pojišťovna ING patří do stejnojmenné nizozemské skupiny, která poskytuje služby v pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv asi 60 milionům lidí v 50 zemích. Z hlediska tržní kapitalizace je ING Group, která zaměstnává více než 113.000 lidí, jednou z největších finančních skupin v Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK