Úsek dozoru nad kapitálový trhem v ČNB povede Pavel Hollmann

06.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. března (ČTK) - Ředitelem nové sekce regulace a dohledu nad kapitálovým trhem České národní banky se s účinností od 1. dubna stane současný předseda prezidia Komise pro cenné papíry Pavel Hollmann (58 let). Na místo šéfa druhého nového úseku regulace a dohledu nad pojišťovnami bude vypsáno výběrové řízení. Rozhodnutí bankovní rady dnes poskytla ČTK mluvčí ČNB Pavlína Bolfová.

Ve výběrovém řízení se bude ještě hledat nový náměstek Hollmanna. Podmínky výběrových řízení, včetně kvalifikačních předpokladů, budou zveřejněny v úterý na internetových stránkách ČNB www.cnb.cz, doplnila mluvčí.

Hollmann stojí v čele komise od 1. října 2004, předtím pracoval jako poradce ministra financí a byl generálním tajemníkem Burzy cenných papírů Praha. Je absolventem fakulty strojní ČVUT v Praze a držitelem manažerského titulu MBA.

ČNB se od 1. dubna stane jedinou dozorovou institucí finančního trhu, když zastřeší současné čtyři dozorové instituce. Přínosem mají být nižší náklady pro stát a účastníky finančního trhu a vyšší kvalita dohledu. Po 1. dubnu má dále vzniknou poradní orgán bankovní rady Výbor pro finanční trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK