Společnosti TCT a Ecimex požádaly o prohlášení konkurzu

06.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 6. března (ČTK) - Firma TCT z Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku, která vyrábí barevné televizní obrazovky, a její mateřská společnost Ecimex Group požádaly o prohlášení konkurzu. Důvodem je kritická finanční situace. ČTK o tom dnes informoval Karel Petrželka ze společnosti Ecimex Group. V obou firmách pracuje zhruba 1300 zaměstnanců.

Podle Petrželky je finanční krize důsledkem cenové války, kterou v loňském roce vedli globální výrobci. To způsobilo propad cen až pod úroveň nákladů na vstupní materiály. Představenstva obou společností ale zároveň doporučují správci konkurzní podstaty výrobu obnovit, protože je dlouhodobě perspektivní a je zajištěna i zakázková náplň.

Firma TCT, která patří k největším zaměstnavatelům ve Zlínském kraji, se již delší dobu potýká s problémy a nyní vůbec nevyrábí. Důvodem je chybějící provozní kapitál. Generální ředitel mateřské společnosti Ecimex Group Michal Mika ale již dříve ČTK řekl, že firma má dostatek ziskových zakázek a trh klasických obrazovek má perspektivu pěti až deseti let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK