Metrostav loni zvýšil tržby o pětinu na 20,7 miliardy Kč

07.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Stavební společnost Metrostav loni zvýšila tržby meziročně o pětinu na zhruba 20,7 miliardy korun. Řekl to mluvčí firmy František Polák s tím, že jde o předběžné výsledky. Výši zisku neuvedl. V jedné z největších stavebních firem českého trhu pracovalo koncem loňského roku kolem 3300 lidí.

V současné době Metrostav pracuje mimo jiné na čtyřech dálničních tunelech. Na dálnici D5 staví tunel Valík, na dálnici D8 tunely Libouchec a Panenská a tunel Klimkovice na D47. "Tunely na dálnicích D5 a D8 budou ukončeny a uvedeny do provozu letos na podzim," řekl Polák.

K aktuálním stavbám patří také práce na dalším úseku pražského metra C, které povede z Ládví do Letňan. V Praze také dokončují rekonstrukci Hudebního divadla Karlín, práce by měly skončit v září. Mezi mimopražské stavby patří například obchvat Ostrova nad Ohří či asanace skládky Chabařovice.

Firmu vlastní slovenská společnost Doprastav, která drží 67 procent akcií. Oba podniky patří do skupiny DDM Group, která v roce 2004 zvýšila výkony zhruba o třetinu na 31,4 miliardy korun. Hrubý zisk vzrostl o 44 procent na 1,4 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK