Aktuálně.cz: ÚOHS zrušil tendr týkající se nového nádraží v Brně

14.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 14. března (ČTK) - Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) musí znovu hledat dodavatele projektové dokumentace na první část projektu Europoint, který zahrnuje přestavbu brněnského železničního uzlu a přesun hlavního vlakového nádraží. Má stát více než 20 miliard korun. První fáze počítá se stavbou odstavného nádraží za zhruba 800 milionů korun. Původní výběrové řízení na dodavatele projektové dokumentace nařídil zrušit antimonopolní úřad, informoval dnes server Aktuálně.cz.

Zadavatel podle úřadu špatně určil kritéria při hodnocení jednotlivých uchazečů. Rozhodnutí vydal ÚOHS koncem ledna, pravomocné je od 3. března. SŽDC se proti verdiktu neodvolala a výběrové řízení zrušila. "Vzápětí jsme vypsali nové řízení," řekl náměstek generálního ředitele správy Miroslav Konečný.

O kolik se kvůli nové volbě dodavatele opozdí výstavba první části, není podle něj možné odhadnout. "Může to být měsíc, ale taky daleko víc," podotkl. Odstavné nádraží se mělo podle harmonogramu města začít stavět letos v listopadu, s dokončením jeho první části se počítá dva roky nato. Brňané se mají nového vlakového nádraží dočkat v roce 2016.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK