Z Prahy začne létat dalších osm nových dopravců

24.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. března (ČTK) - V letní letecké sezoně, která začne v neděli 26. března, začne z ruzyňského letiště létat osm nových dopravců. Celkem jich tak bude lety z Prahy létat skoro 60. Počet míst, kam budou z Prahy společnosti zajišťovat přímé lety, vzroste o devět na 117. Sdělila to ředitelka komunikace letiště Veronika Sedláčková.

Z Prahy začne nově létat EasyJet Switzerland SA do švýcarské Basileje, Flightline Espaňa v červnu zahájí lety do Bilbaa, Danish Air Transport v dubnu do Kodaně, Fly Me Sweden AB do Goteborgu, Polet do Milána na letiště Malpensa a do Voroněže, Condor Flugdienst do Mnichova, Eurofly do Neapole a Air G do Tbilisi. Na letiště Milán Linate by měla začít létat v květnu Volare Airlines.

Nový dopravce na pražském letišti SkyEurope připravuje kromě sedmičky již avizovaných linek od června spojení do Dubrovniku. V dubnu zahájí lety dvakrát denně do Paříže na letiště Orly, denně do Amsterodamu, Říma, Milána, čtyřikrát týdně do Barcelony, třikrát týdně do Nice a dvakrát týdně do Neapole.

Národní dopravce České aerolinie chystají novou linku do Oděsy. Posílí také řadu frekvencí především na východ. Více letů ČSA bude směřovat do Atén, Istanbulu, Záhřebu, Bukurešti, Ljubljaně, Jerevanu, Jekatěrinburgu nebo Sarajeva. ČSA pro letní sezonu obnoví také provoz na druhé newyorské letiště Newark. Naopak počítá s ukončením linek do Colomba na Srí Lance a do anglického Birminghamu, pokračovat nebude ani provoz linek do Baku a Göteborgu.

Ruzyně loni přepravila 10,8 milionu cestujících, meziročně se jejich počet zvýšil o více než 11 procent. Letos Ruzyně očekává 11,5 milionu lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK