Koruna vůči dolaru posílila pod hranici 23 Kč/USD

24.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Česká měna zahájila týden posilováním. Vůči dolaru pokořila hranici 23 Kč/USD a obchoduje se za 22,90 Kč/USD. Oproti euru mírně posílila na 28,37 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Pondělní obchodování nepřináší koruně žádné větší výkyvy. Nadále trvá předchozí stav, kdy z domácího prostředí žádné zprávy nepřicházejí a česká měna se orientuje hlavně podle nálady investorů na celý region," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance zůstává trh vůči dolaru naladěn negativně s tím, jak se obává deficitu zahraničního obchodu USA. Proti euru bude podle Pikory koruna nadále mírně posilovat díky vývoji na eurodolarovém trhu. Posilovat by měly všechny středoevropské měny.

Dolar zatlačila podle Vlka hlouběji do defenzivy jasná výzva G7 k větší flexibilitě asijských měn, především jüanu. Tato výzva podle něj směřovala hlavně na vztah dolaru k asijským měnám, ale způsobila mu ztráty i proti euru, a tím i koruně. "Prostředí zůstává příznivé spíše pro euro, když hrozí, že dolar bude dál oslabovat situace v Íránu," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK