Soud zakázal T-Mobilu srovnávací reklamu s Vodafonem

10.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. května (ČTK) - T-Mobile nesmí používat reklamu, ve které srovnává své tarify s konkurenčním Vodafonem. Podle informací ČTK o tom v předběžném opatření rozhodl Městský soud v Praze s tím, že by reklama mohla klamat spotřebitele. T-Mobile bude podle Martiny Kemrové z tiskového oddělení firmy rozhodnutí respektovat.

Reklama T-Mobilu v denním tisku srovnávala jeho tarify T300 a T600 a jejich varianty HIT s tarify 300 a 500 Naplno od Vodafonu se sloganem "Srovnání hovoří pro tarif T600 od T-Mobile". T-Mobile přitom srovnával tarify HIT, které nabízí 20procentní zvýhodnění se základními tarify Vodafonu.

Podle mluvčího Vodafonu Jakuba Hrabovského reklama brala v úvahu jen ceny služeb a ne další podmínky, například to, že uživatel tarifů Naplno může převádět volné minuty do dalšího měsíce, což u T-Mobile nefunguje. Nabídky se rovněž liší v podmínkách pro získání telefonu za zvýhodněnou cenu nebo v aktivačním poplatku.

Podobný soudní spor vedl kvůli klamavé reklamě T-Mobile s konkurenčním Eurotelem či Český Telecom s firmami Radiokomunikace a Czech On Line.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK