Median: Na dovolenou šetří po celý rok tři z pěti Čechů

15.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. května (ČTK) - Na dovolenou šetří po celý rok zhruba tři z pěti Čechů; přesně 61 procent. Vyplývá to z průzkumu, který poskytla Blanka Vraspírová z agentury Median. Opačně se vyjádřilo 37 procent respondentů. Do výzkumu Market & Media & Lifestyle - TGI agentury Median se ve druhém pololetí loňského roku zapojilo přes 7400 dotázaných od 12 do 79 let.

Skutečnost, že dovolená znamená pro přibližně polovinu Čechů nutnost omezit výdaje před nebo po návratu z ní, potvrdil i průzkum, který si mezi tisícovkou dotázaných nechala udělat Citibank. Ta jej zveřejnila minulý týden.

Za dovolenou, kterou si lidé v cizině letos zajistí sami, utratí podle průzkumu agentury Mag Consulting v průměru 11.900 korun. Za zájezd od cestovní kanceláře to bude 14.800 korun. V Česku za individuálně zajišťovanou dovolenou dají 3600 korun a za dovolenou v ČR přes cestovní kanceláře 6500 korun, vyplývá z průzkumu mezi 1500 respondenty. Proti loňskému výzkumu se cena, kterou plánují lidé dát za dovolenou v cizině, zvýšila o 100 korun u individuálně zajišťované dovolené a o 200 korun u zájezdu s CK.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK