MfD: Hranický LG.Philips našel nové trhy, lidé mají práci

16.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 16. května (ČTK) - Zaměstnanci hranické továrny na výrobu klasických obrazovek LG. Philips Displays budou mít práci minimálně do konce letošního roku. Továrně se podařilo osamostatnit od krachující mateřské společnosti, a může tak pokračovat ve výrobě televizních obrazovek. Továrna nedávno také dokončila úpravu výrobních linek a rozšířila kapacitu produkce větších obrazovek, o něž je na trhu zájem. Informuje o tom dnes středomoravské vydání Mladé fronty Dnes.

"Jsme si plně vědomi stagnace na trhu tradičních televizních obrazovek, podařilo se nám však najít nové trhy, a zajistit tak práci pro naše zaměstnance," řekl deníku ředitel hranické továrny Phil Styles. Podnik nyní obsadil trhy, které v roce 2005 v důsledku recese opustili ostatní dodavatelé. Vedení továrny přitom počítá, že získá další zakázky, které zabezpečí odbyt nejméně do konce tohoto roku.

Hranický Philips se na začátku roku dostal do vážných finančních problémů kvůli rozhodnutí mateřské společnosti LG. Philips Displays Holding. Ta oznámila, že už nebude podporovat několik svých ztrátových dceřiných firem, a požádala o ochranu před věřiteli.

LG. Philips Displays je největším světovým výrobcem klasických televizních obrazovek a je společným podnikem nizozemské Philips a jihokorejské LG Electronics. Sídlo má v Hongkongu. První zmínky o problémech mateřské firmy v Nizozemsku v souvislosti s klesajícím zájmem o klasické televizory se objevily loni na podzim. V lednu pak společnost musela vyhlásit bankrot, došly jí peníze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK