Budvar získal na pivní soutěži v USA stříbro za ležák

29.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 29. května (ČTK) - Světlý ležák Budweiser Budvar z produkce pivovaru Budějovický Budvar získal stříbrnou medaili na jedné z největších pivních soutěží na světě - World Beer Cup 2006. ČTK o tom dnes informoval Karel Vrána ze zastupující mediální agentury. Mezinárodní porota hodnotila 2221 soutěžních vzorků piva, které dodalo 540 pivovarů z 56 zemí.

Budvar uspěl v kategorii "Bohemian-Style Pilsener" s ležákem, který se do USA vyváží pod jménem Czechvar Premium Czech Lager. "Fakt, že v porotě měli převahu Američané, nám dělá obzvláště velkou radost, protože naše značka Czechvar není v USA příliš známá," řekl sládek Budvaru Josef Tolar.

World Beer Cup se koná každé dva roky od roku 1996 pod záštitou "Brewers Association" (BA). Porota, složená ze 109 odborníků z 18 zemí, rozdávala medaile v 85 pivních kategoriích.

Ve světě letos bodovala i další česká piva. Ležák Radegast Premium z nošovického pivovaru Radegast získal bronzovou medaili na jedné z největších profesionálních pivních soutěží na světě - Australian International Beer Award. Nošovické pivo na této soutěži uspělo potřetí za sebou - loni získalo stříbro a předloni rovněž bronz. Letos Radegast na australské soutěži pokořila značka Velkopopovický Kozel Medium z pivovaru Velké Popovice, která získala stříbro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK