Winterthur PF připíše klientům 3,74 pct

01.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. června (ČTK) - Penzijní fond Winterthur, který je s více než 600.000 klienty druhým největším domácím penzijním fondem, připíše za loňský rok klientům výnosy 3,74 procenta. O rok dříve fond přinesl účastníkům zhodnocení o 3,11 procenta. Informoval o tom mluvčí skupiny Winterthur Marek Zeman.

Z ostatních velkých penzijních fondů připíše klientům za rok 2005 ČSOB PF Stabilita výnos čtyři procenta, ČSOB PF Progres pět procent, PF České pojišťovny 3,8 procenta, PF Komerční banky čtyři procenta a ING PF 4,2 procenta.

"Winterthur penzijní fond se drží strategie dlouhodobě přibližně vyrovnaného zhodnocení. Zároveň s tím investujeme konzervativně a s rozvahou, abychom minimalizovali rizika ztráty," upozornil ředitel skupiny pro Česko a Slovensko Petr Žaluda.

Penzijní fond Winterthur loni vykázal zisk 1,048 miliardy korun, zatímco předloni měl zisk 767 milionů korun. Objem peněz pod správou fondu stoupl o 12,5 procenta na 26,3 miliardy korun, čímž si Winterthur udržel postavení největšího tuzemského penzijního fondu podle spravovaných aktiv.

Winterthur penzijní fond se od ledna přejmenoval z původního názvu Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond. Je součástí švýcarské Winterthur Group. Její mateřskou společností je Credit Suisse Group, přední světový poskytovatel finančních služeb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK