Nové obchodní centrum ve Vysočanech bude asi hotovo v roce 2007

07.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. června (ČTK) - Nové obchodní centrum v pražských Vysočanech za téměř 2,5 miliardy korun by mělo být hotovo v listopadu 2007. Dnes se uskutečnilo slavnostní poklepání na základní kámen. Součástí komplexu bude i čtyřhvězdičkový Clarion Hotel Prague Vysočany. ČTK to řekl Jiří Felix ze společnosti Czech Property Investments, která je investorem stavby.

Obchodní centrum Galerie Fénix bude mít plochu přesahující 10.200 metrů čtverečních. Budou zde například obchody s módou, elektronikou a sportovním sortimentem. Návštěvníci zde naleznou i několik restaurací.

Čtyřhvězdičkový Clarion Hotel Prague Vysočany bude určený zejména obchodní a kongresové klientele s kapacitou 559 pokojů a kongresovým zázemím pro 1200 osob. Komplex budov vznikne na náměstí OSN v Praze 9.

Budovu, jež bude mít sedm nadzemních a tři podzemní podlaží, postaví společnost PSJ holding, která se stala generálním dodavatelem stavby. Počet parkovacích míst dosáhne 630.

Partnerem projektu je mimo jiné Fortuna Hotels, jehož současná kapacita v ČR je více než 2500 lůžek. Czech Property Investments uzavřela smlouvu o budoucí spolupráci s Nadací Terezy Maxové, poznamenal Felix. Cílem je pomoc mladým lidem, kteří odcházejí z dětských domovů, s adaptací na všední život. Provozovatel hotelové sítě Fortuna Hotels bude těm, kteří získají vzdělání na školách zaměřených na hotelnictví a hostinskou činnost, nabízet pracovní místa v hotelech po celé republice.

Czech Property Investments působí vedle České republiky i na Slovensku. Investiční majetek zahrnuje přes 12 nájemních bytů, stavební pozemky pro více než 3400 bytů, přes 73.000 m2 ploch pro maloobchod a více než dva miliony metrů čtverečních pozemků pro průmyslovou výstavbu. K dokončeným projektům patří například střešní nástavby na panelových domech v pražských Letňanech, hypermarket Hypernova v Chebu nebo prodejna Interspar v Prostějově.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK