Americké akcie klesly kvůli dodavatelům zdravotnických potřeb

22.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. června (ČTK) - Americké akcie dnes oslabily kvůli dodavatelům zdravotnických potřeb a maloobchodní společnosti Bed Bath & Beyond. Dow Jonesův index se v poledne newyorského času, tedy v 18 hodin SELČ, snížil o 0,25 procenta na 11.051 bodů. Index technologického trhu Nasdaq klesl o 0,61 procenta na 2128 bodů.

Společnosti Johnson & Johnson a Boston Scientific oslabovaly po zprávě listu Wall Street Journal o tom, že využívání některých jejich zdravotnických potřeb klesá kvůli obavám ohledně bezpečnosti. Cena akcií firmy Boston Scientific se tak dostala na nejnižší úroveň od konce roku 2002, napsala agentura Reuters.

Maloobchodník Bed Bath & Beyond oslaboval poté, co investiční banka Bear Stearns zhoršila hodnocení jeho akcií. Důvodem byl překvapivě nízký zisk na akcii i provozní marže. Dolů zamířil rovněž výrobce součástek pro mobilní telefony a počítače Jabil Circuit, který ve středu ohlásil rušení pracovních míst a zavírání továren a zveřejnil neuspokojivou prognózu pro čtvrté čtvrtletí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK