Právo: V ČR chtějí stavět nejméně čtyři další korejské firmy

24.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Připravovaná investice korejské automobilky Hyundai přitahuje do Česka další korejské firmy. Po nedávné misi ředitelů 15 korejských firem, kteří počátkem června navštívili Ostravsko, jsou již čtyři firmy rozhodnuty investovat v Česku. Dnešnímu Právu to řekl ředitel projektu Internacionalizace podnikání v ČR Jung-Sun Kim.

Podle něj jde o výrobce vláken do automobilových filtrů, výrobce optické mechaniky a ocelářskou firmu, která by chtěla v Moravskoslezském kraji postavit studenou válcovnu. Čtvrtým investorem je firma z textilního průmyslu. "Ten hledá vhodnou lokalitu mimo Ostravsko, doporučili jsme mu vzhledem k případným obchodním vazbám Prostějov a okolí," uvedl Jung-Sun Kim.

Manažeři korejských firem byli při své červnové návštěvě údajně zklamáni, že ještě není dostatečně připravena zóna v Mošnově, která je deklarována jako hlavní prostor pro subdodavatele budoucí automobilky. Manažeři prý předpokládají, že tam jsou již hotovy energetické sítě a je odstraněna ornice, protože by chtěli alespoň část svých záměrů uskutečnit ještě letos.

Mladá fronta Dnes tento týden informovala, že v Mošnově chce svůj závod vybudovat korejská firma Plakor. Ta zamýšlí dodávat platové díly pro auta do slovenské Žiliny pro automobilku Kia, a až se rozjede, tak i pro Hyundai.

Montáž výrobních hal automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku začne letos 10. prosince. Výroba automobilů má začít v říjnu 2008.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK