Čtyři okresy získají do roku 2008 přechodnou státní podporu

03.07.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. července (ČTK) - Bývalé okresy Český Krumlov, Tachov, Rakovník a Vyškov získají do konce roku 2008 přechodnou státní podporu pro hospodářsky slabé regiony. Pro roky 2007 až 2013 totiž již nebyly zařazeny mezi regiony se soustředěnou podporou státu. Pro zmírnění tvrdosti dopadu proto vláda souhlasila s přechodnou podporou, kterou navrhl ministr pro místní rozvoj Radko Martínek.

Přechodná podpora se poskytuje i v Evropské unii. Regiony, kterým končí nárok na podporu v rámci jednoho plánovacího období, dostávají i v následujícím období tzv. přechodnou podporu ze strukturálních fondů.

Ke strukturálně postiženým regionům v ČR nadále patří území bývalých okresů Most, Karviná, Chomutov, Teplice, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín a Sokolov. Hospodářsky slabé regiony tvoří například území bývalých okresů Znojmo, Třebíč, Svitavy, Šumperk, Jeseník, Bruntál, Opava či území bývalých vojenských újezdů Ralsko a Mladá. K regionům s nadprůměrnou nezaměstnaností se řadí mimo jiné Děčín, Ústí nad Labem, Kroměříž, Mikulov, a Valašské Klobouky. Takto vymezené území zahrnuje 30 procent rozlohy ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK