HN: Skupina PPF chce odejít ze stavební spořitelny Modrá pyramida

18.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Skupina PPF, která ovládá Českou pojišťovnu, se chystá odejít z Modré pyramidy, třetí největší tuzemské stavební spořitelny. Česká pojišťovna má v Modré pyramidě desetiprocentní podíl, jehož prodej by se mohl uskutečnit již brzy. Rychlost transakce přitom ovlivní cena kterou pojišťovna za podíl získá. Informují o tom Hospodářské noviny.

"Česká pojišťovna jedná o možném prodeji akcií Modré pyramidy. Rozhodnutí o dalším postupu bude záviset na atraktivitě nabídky pro Českou pojišťovnu," cituje deník jejího mluvčího Václava Bálka.

Modrou pyramidu by ráda ovládla Komerční banka, která v ní nyní vlastní 40 procent. KB navíc v červenci uzavřela smlouvu o koupi podílu až do výše 50 procent s německým BHW Holding ze skupiny Deutsche Postbank. Tuto koupi ale musí ještě schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Místopředseda představenstva KB Philippe Rucheton již začátkem srpna oznámil, že banka jedná o koupi desetiprocentního podílu České pojišťovny ve spořitelně.

Podle HN se již odehrává v Modré pyramidě hloubkový audit, který provádějí nynější akcionáři. Ten je prý předzvěstí blízkých cenových vyjednávání.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK