České akcie jsou v poklidu, nejvíce ztrácí Unipetrol

23.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. srpna (ČTK) - Hlavní české akcie se při poklidném obchodování po úvodním nárůstu dostaly před polednem do lehkého minusu. Největší ztráty postihly Unipetrol, téměř o půl procenta přišel ČEZ. Naopak největší nárůst zaznamenaly akcie CME. Hlavní index PX klesl před 11:30 o 0,1 procenta na 1427,1 bodu, oznámila ve výsledcích burza.

"Nuda, na trhu se vůbec nic neděje, letní letargie přetrvává. Domácí ani zahraniční investoři nemají zájem cokoliv dělat," popsal obchodování Tomáš Karban z Wood and Company. Ceny nevybočují z velmi úzkého rozpětí, tento vývoj podle něj vydrží zřejmě až do konce prázdnin.

Unipetrol klesl o 1,09 procenta na 207,50 Kč po snížení doporučení od společnosti Patria Finance. Ta nově stanovila hodnotu akcií na 224,1 koruny, což bylo o více než 16 procent méně. Také doporučila akcie "držet", zatímco doposud to bylo "kupovat". Společnost Fio naopak s ohledem na zlepšené hospodaření Unipetrolu předpokládá do konce roku více než desetiprocentní zhodnocení akcií.

Tradičně nejobchodovanější ČEZ ubral 0,42 procenta na 817,50 Kč. Nejvíce se zhodnotily akcie CME, které vzrostly o 0,8 procenta na 1263,50 koruny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK