Právo: DPÚK poslal dopisy Topolánkovi a Paroubkovi

26.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. srpna (ČTK) - Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK), který ve čtvrtek oznámil, že končí s provozováním autobusové dopravy v regionu, protože firma se podle ředitele DPÚK Pavla Knechta stala obětí "atentátu na její ústavní práva", se rozhodla zaslat otevřené dopisy designovanému premiérovi Mirku Topolánkovi a předsedovi vlády Jiřímu Paroubkovi. Píše to dnešní Právo.

"Jde o jednu z posledních možností, jak zastavit zvůli volených úředníků Ústeckého kraje a pracovníků krajského úřadu. Dopravní podnik se dostal do situace, kdy v důsledku jednoznačně likvidačních kroků stojí před zánikem," cituje Právo z dopisů.

Dopravce, který bude ještě do 8. září zajišťovat provoz většiny autobusových linek v regionu, má dlouhodobé spory s vedením Ústeckého kraje o výši úhrady za provoz autobusových linek. Právě jeho politikům přičítá firma hlavní vinu za to, že její autobusy přestanou jezdit. Linky po DPÚK převezme ČSAD Česká Lípa. Obě firmy ale mají stejného majitele - Československou eskontní společnost, připomíná dnešní Právo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK