Euro: Česká firma ProGamers otevře internetovou hernu Budapešti

27.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Česká společnost ProGamers, která podniká v oblasti online her a buduje síť internetových klubů PG Cyber Café, expanduje do Maďarska. Ve spolupráci s firmou T-Online v září otevře první internetovou hernu v centru Budapešti. Zároveň ProGamers založila v Maďarsku svou první zahraniční pobočku. Informuje o tom pondělní vydání týdeníku Euro.

"Otevření je v souladu se strategií, kterou jsme si loni na podzim dohodli po zahájení naší vzájemné spolupráce," řekl týdeníku bývalý generální ředitel Českého Telecomu Gabriel Berdár, který se šéfem ProGamers Danielem Mikšovským začal na některých projektech loni spolupracovat.

"Pracujeme na další expanzi jak v Česku, tak i v zahraničí. Cílem je dotáhnout ProGamers na významnou mezinárodní firmu v oblasti počítačových her a zároveň umožnit lidem získávání znalostí a zkušeností v oblasti informačních technologií zábavnou formou," uvedl Berdár. V síti ProGamers bude možné i kupovat produkty a služby, a to od počítačového hardwaru a softwaru až po telekomunikační služby a produkty, dodal.

Podle Mikšovského spolupráce propojuje jeho zkušenosti z prostředí počítačových her a soukromého podnikání s manažerskými schopnostmi Berdára.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK