V anketě o nejslušnější banku roku zvítězila Česká spořitelna

28.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. srpna (ČTK) - Nejslušnější bankou v České republice pro rok 2006 se podle ankety portálu Bankovnípoplatky.com stala Česká spořitelna. Bankou s nejnižšími poplatky je podle hlasujících Poštovní spořitelna a jako banku s nejlepšími servisem pro klienty vybrali účastníci ankety eBanku. Česká spořitelna kromě celkového vítězství zvítězila v kategoriích banka s nejpřehlednějším sazebníkem a banka s nejsrozumitelnějšími obchodními podmínkami, vyplývá z informací portálu.

Déle než dva měsíce trvající anketu pořádal portál ve spolupráci s deníkem Metro a finančním serverem Měšec.cz. Anketa skončila v sobotu 26. srpna ve 12:00. Ve všech kategoriích přišlo celkem 10.952 hlasů. Největší zájem měli hlasující o kategorii banka s nejnižšími poplatky, kam poslali 2871 hlasů.

Celkově, tedy v součtu výsledků všech čtyř kategorií, se za Českou spořitelnou umístila eBanka následovaná Poštovní spořitelnou, ČSOB a HVB Bank. Podle portálu je zřejmé, že sympatie hlasujících ovlivnily události v bankovním prostředí, zejména pak rušení bankovních poplatků. "Nejzřetelněji to je patrné na výsledku Poštovní spořitelny, která jako první zrušila nepopulární poplatek za příchozí platbu," uvedli pořadatelé.

Komerční banka skončila šestá, za ní následuje GE Money Bank následovaná Waldviertler Sparkasse von 1842. Žebříček nejslušnějších bank uzavírá na 16. místě IC Banka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK