ČSAD Slaný nabízí místo 400 řidičům ze severu Čech

07.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem/Slaný 7. září (ČTK) - ČSAD Slaný nabízí zaměstnání až 400 řidičům ČSAD Česká Lípa a Dopravního podniku Ústeckého kraje (DPÚK), kterým hrozí ztráta zaměstnání. Sdělil to ředitel firmy Karel Vodička. Ústecký kraj vypověděl ve středu ČSAD Česká Lípa, která měla od 9. září zajišťovat dopravu, smlouvu a dopravní obslužnost chce zajistit prostřednictvím jiných dopravců. ČSAD Slaný očekává, že získá licence na provozování autobusových linek ve dvou z 15 regionů Ústeckého kraje.

"Řidiče bychom z větší části využili na zdejších linkách. Práci ale nabízíme i v jiných regionech. Řidičů je v Česku nedostatek," uvedl Vodička s tím, že ČSAD Slaný si za dotované linky bude účtovat méně než DPÚK. Přesnou částku však neuvedl.

ČSAD Česká Lípa mělo od soboty 9. září přebrat provozování více než 2600 spojů po DPÚK. S DPÚK kraj v únoru rozvázal smlouvu, protože pro něj byly služby dopravce příliš drahé. DPÚK však považoval kontrakt za platný a od května jezdily jeho autobusy dál, ale bez dotací. Začátkem srpna pak na čtyři dny zastavil dopravu, protože chtěl po kraji zaplatit ztrátu 70 milionů korun za květen až červenec. Kraj to ale odmítl s tím, že s dopravcem již nemá smlouvu. Dopravu musel DPÚK obnovit na základě tzv. vrchnostenského nařízení, které vydal kraj 8. srpna.

ČSAD Slaný je dceřinou společností jihlavské firmy Icom Transport. Kromě něj má Icom transport majoritní podíl má v ČSAD Benešov, Jindřichův Hradec a Ústí nad Orlicí, vlastní i třebíčské Trado Bus a Trado Mad. Předloni vstoupila do ČSAD Praha-západ. Skupina provozuje 816 autobusů a 445 nákladních aut. Ve firmách pracuje 2450 lidí, z toho asi 1500 řidičů. Loni Icom transport dosáhl obratu 2,69 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK