Ústecký kraj má nasmlouvané dopravce v devíti z patnácti regionů

08.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 8. září (ČTK) - Již pro devět regionů z celkem patnácti v Ústeckém kraji má krajský úřad nasmlouvané nové autobusové dopravce, u dalších čtyř je blízko dohodě. Na tiskové konferenci v Ústí nad Labem to dnes uvedl vedoucí krajského odboru dopravy Jindřich Franěk. Noví dopravci by od soboty měli nahradit na dotovaných spojích autobusy Dopravního podniku Ústeckého kraje (DPÚK). Pro Teplicko a západní část Českého středohoří kraj zatím smluvní dopravce hledá.

Obyvatelé Ústeckého kraje se tak podle Fraňka mohou od soboty na většině míst kraje počítat s autobusovou dopravou podle stávajících jízdních řádů. "Na některých místech bude ale stále jezdit příležitostná doprava v podobných časech, jako jezdil DPÚK," uvedl Franěk. Kraj nyní soustřeďuje autobusy, které si najal pro případ, kdyby nejely autobusy DPÚK, do oblastí, které nejsou smluvně pokryty. Zastávky nových dopravců budou na místě těch současných. Noví dopravci nyní jednají o pronájmu autobusových nádraží, které spravuje sesterská společnost DPÚK Bus.com. Lidé, kteří si nebudou jisti, kdy jim jede autobus, se mohou obrátit na bezplatnou telefonickou linku 800 876 011.

Na Podbořansku, Žatecku a Chomutovsku bude od soboty zajišťovat dopravu ČSAD Karlovy Vary, na Mostecku a Litvínovsku Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, v západní části Lounska společnost Kavka Podbořany, ve východní části Lounska a v Dolním Poohří ČSAD Slaný, v okolí Štětí na Litoměřicku a na Šluknovsku ČSAD Semily, na Českokamenicku Dopravní podnik města Děčína a na Ústecku a ve východní části Českého středohoří budou jezdit autobusy firmy Zdar ze Žďáru nad Sázavou.

Noví dopravci mají smlouvu do 2. června. Ještě do konce roku vybere kraj v koncesním řízení dopravce, které budou na dotovaných spojích jezdit dalších pět let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK