Na Ústecku nebudou jezdit některé pravidelné autobusové spoje

08.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 8. září (ČTK) - Obyvatelé Ústeckého kraje musejí v příštích dnech počítat s tím, že některé doposud pravidelné autobusové spoje nepojedou. Vyplývá to z údajů, které ČTK zjistila na telefonní lince, již kvůli krizi v autobusové dopravě zřídil krajský úřad.

"Na internetových stránkách krajského úřadu www.kr-ustecky.cz budou dnes ve 20:00 vyvěšeny provizorní jízdní řády se spoji, které pojedou," uvedla dnes operátorka. Bezplatná telefonní linka 800 876 011 je v provozu 24 hodin denně a lidé na ní mohou zjistit, které spoje jezdí a které ne.

Z údajů operátorky z dnešních 16:00, jež se ale mohou ještě změnit, vyplývá, že v sobotu se lidé například nedostanou autobusem z Ústí nad Labem do nedalekého Malečova v Českém středohoří. Podle aktuálního jízdního řádu sem zatím budou zajíždět jen školní autobusy, ty ale o víkendu nejezdí.

Dosavadního dopravce, Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK), nahradí od soboty nové firmy. Ústecký kraj ale ještě nemá smluvně zajištěnu dopravu v několika místech regionu. Do doby, než se to podaří, budou pravidelné spoje nahrazeny příležitostnou dopravou. Ústecký hejtman Jiří Šulc předpokládá, že do 14 dnů bude 95 procent spojů jezdit podle pravidelného jízdního řádu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK