Poslanci schválili harmonogram jednání o rozpočtu

15.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. září (ČTK) - Poslanecká sněmovna schválila harmonogram projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu na příští rok. První čtení by se mělo uskutečnit v posledním říjnovém týdnu. Schvalovat pak poslanci rozpočet plánují v týdnu od 11. prosince. Vláda musí podle zákona předložit sněmovně rozpočet do konce září. O jeho definitivní podobě kabinet teprve jedná.

Harmonogram počítá s tím, že sněmovní rozpočtový výbor, který je garantem projednávání tohoto klíčového zákona, připraví podklady k usnesení sněmovny pro prvé čtení do 18. října. V termínu od 25. října se uskuteční prvé čtení rozpočtu. Do 26. listopadu pak výbory projednají přikázané kapitoly a předají svá usnesení rozpočtovému výboru. Ve středu 29. listopadu se ve 14:00 sejdou poslanci výboru se zpravodaji všech rozpočtových kapitol.

Druhé čtení zákona se uskuteční v termínu od 6. prosince. Nejdříve 48 hodin po ukončení druhého čtení se může uskutečnit závěrečné čtení. Zákon o rozpočtu pak musí ještě podepsat prezident. Senát se rozpočtem nezabývá.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK