Koruna se i přes oslabení drží blízko rekordních pozic

07.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. listopadu (ČTK) - Česká měna po pondělních rekordech zahajuje den na nižších úrovních, stále ovšem pod hranicí 28 Kč/EUR. Po 10:35 se koruna obchodovala za 27,98 Kč/EUR, což je proti pondělnímu závěru pokles o tři haléře a vůči novému pondělnímu rekordu o deset haléřů. Naopak proti dolaru koruna posiluje na 21,92 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Nálada na trhu zůstává optimistická," uvedl Vladimír Pikora z Next Finance. Zpevňuje polský zlotý i maďarský forint. Podle něj si koruna prolomením bariéry 27,95 Kč/EUR otevřela prostor pro posílení až na 27,70 Kč/EUR. "Očekávám, že koruna dnes posune svůj rekord k ještě silnějším hodnotám," dodal.

Naopak překonání bariéry na 27,80 Kč/EUR nečeká Zdeněk Šafka z ČSOB a v dalších týdnech očekává spíše návrat koruny nad 28 korun za euro. Další zisky koruny v následujících dnech ovšem nevylučuje.

Dolar podle Pikory oslabil v průběhu asijského obchodování pod vlivem zpráv, že v Japonsku vzrostou úrokové sazby. "Navíc se v USA blíží volby do Kongresu. Řada hráčů proto uzavírá své pozice," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK