Prezident Klaus podepsal odklad zavedení registračních pokladen

09.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. listopadu (ČTK) - Prezident republiky Václav Klaus dnes podepsal zákon, kterým se o jeden rok odkládá zavedení registračních pokladen. ČTK to oznámil prezidentův mluvčí Petr Hájek. Registrační pokladny měly být podle platné legislativy zavedeny již od 1. ledna 2007. Poslanci napříč politickým spektrem ale navrhli odklad této povinnosti o rok.

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl již dříve v Press klubu rozhlasové stanice Frekvence 1 uvedl, že Klaus považuje předlohu o registračních pokladnách za jednu z největších hloupostí, která zatěžuje hlavně menší živnostníky.

Také podle ministra průmyslu a obchodu Martina Římana nemá zavedení registračních pokladen žádný smysl. V současné politické situaci bylo možné pouze jejich odložení, příští rok se však pokusí získat dostatečnou podporu pro úplné zrušení této povinnosti, uvedl již dříve Říman.

Povinné registrační pokladny původně prosadila ČSSD jako nástroj na omezení šedé ekonomiky. Sociální demokraté si od jejich zavedení slibovali lepší výběr daní a zabránění daňovým únikům.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK