Koruna lehce posílila na 21,92 Kč/USD, k euru stojí nad 28,00 Kč

09.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. listopadu (ČTK) - Koruna dnes posílila proti dolaru o několik haléřů na 21,92 Kč/USD, kde stála před 11:00. Vůči euru česká měna pokračuje ve středečním relativně klidném obchodování a drží se lehce nad 28,00 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Na trzích se neděje nic převratného, a tak se domácí měna dál pohybuje těsně nad 28,00 Kč/EUR, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Statistika průmyslové výroby byla proti očekávání mírně horší, avšak data podle očekávání nevyvolala reakci trhu. Také ostatní měny v regionu dnes víceméně stagnují, a nedávají proto koruně inspiraci k pohybu, dodal.

Během dne čeká Vlk nadále klidnější obchodování, během kterého koruna může i mírně posílit. Neměl by se tím ale podle něj změnit mírně negativní směr, který kurz nabral po nedávném posunutí rekordu na 27,875 Kč/EUR.

Dolar se obchoduje na 1,2788 USD/EUR a nadále tak zůstává relativně klidný, když odevzdal předchozí zisky. Nejdůležitější zprávou dnes bude zahraniční obchod USA. "Výraznou reakci dolaru ale vidíme jako málo pravděpodobnou. Trh se nyní zaměřuje na jiná témata a americké deficity příliš neznepokojují," podotkl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK