MD zkrátilo o měsíc platnost dálničních známek

10.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - Ministerstvo dopravy zkrátilo platnost letošních celoročních dálničních kupónů o jeden měsíc na konec roku. Známky tak přestanou platit již 31. prosince a ne až 31. ledna 2007, jak je na nich uvedeno. Ministerstvo to uvedlo v tiskové zprávě.

Změna se týká všech vozidel včetně osobních automobilů a obsahuje jí novela zákona o pozemních komunikacích, která od ledna zavádí elektronické mýtné pro nákladní vozidla.

"Ministerstvo proto vyzývá řidiče, aby si kupón pro rok 2007 opatřili včas, nejlépe ještě v prosinci letošního roku," uvedla mluvčí Marcela Žižková. Podle ní je ministerstvo přesvědčeno, že motoristům tímto zákonným předpisem nevzniknou žádné závažnější komplikace a že si kupón pro rok 2007 opatří včas.

Cena celoročního kupónu pro vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny zůstává pro rok 2007 stejná jako letos, tedy 900 korun, a tento kupón bude platit od 1. prosince 2006 do 31. ledna 2008. Vedle celoročního kupónu lze v prodejních místech zakoupit i kupóny s kratší dobou platnosti. Prodejní místa musí být označena samolepkou a kupóny smějí být prodávány pouze za nominální ceny, stanovené nařízením vlády. Kupóny je možno zakoupit ve všech provozovnách České pošty, u smluvních prodejců na čerpacích stanicích pohonných hmot.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK