Nestlé stahuje z trhu půlkilové Orion Arabesky kvůli možné plísni

10.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - Společnost Nestlé Česko stahuje z trhu celomáčené želé Orion Arabesky ve variantě 500 gramů. Kvůli chybě při výrobě se totiž v některých baleních může vyvinout plíseň. Lidem, kteří si výrobek koupili, firma doporučuje ho nekonzumovat a vrátit ho na nejbližší prodejní místo nebo přímo jejímu servisu pro spotřebitele. Orion Arabesky jsou součástí nabídky Nestlé pro vánoční sezonu, distribuce odběratelům začala v říjnu. Sdělil to mluvčí Nestlé Česko Martin Walter.

Odběratelům podle něj bylo dodáno zhruba 100.000 krabic. Z nich více než polovina byla stažena nebo zajištěna. Zbytek může být mezi spotřebiteli. Ti za vrácené výrobky dostanou finanční náhradu.

Firma na problém s Arabeskami přišla na základě upozornění odběratelů a prostřednictvím vlastních kontrolních mechanismů, uvedl dále Walter s tím, že informována byla i Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Finanční ztráty spojené se stažením produktu se podle něj budou pohybovat v milionech korun.

Nestlé je největším výrobcem potravin na světě a produkuje širokou škálu produktů, počínaje instantními polévkami, přes čokoládu a kávu Nescafé až po zmrzlinu. Nestlé Česko loni zvýšila čistý zisk meziročně zhruba o 30 milionů na 318,2 milionu korun. Tržby klesly v porovnání s rokem 2004 asi o půl miliardy na 8,1 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK