Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily

10.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. listopadu (ČTK) - Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily. Obavy o budoucí zisky mediální společnosti Walt Disney byly kompenzovány dobrými výsledky největší světové pojišťovny American International Group (AIG) a poklesem cen ropy.

V poledne newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index, který sleduje 30 nejvýznamnějších emisí na trhu, snížil o 0,10 procenta na 12.092 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl o pouhých 0,03 procenta na 1378 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq stoupl o 0,25 procenta na 2382 bodů.

Pojišťovna AIG posílila poté, co oznámila, že více než zdvojnásobila čtvrtletní zisk díky vyšším příjmům z pojistného a menšímu počtu hurikánů. Společnost Walt Disney naopak oslabovala navzdory zprávě o tom, že zvýšila roční zisk zhruba o třetinu. Akcie firmy stáhla dolů nejistota ohledně udržitelnosti růstu zisku v příštích měsících.

Ceny ropy dnes mírně oslabovaly a ke konci odpoledne se pohybovaly mezi 60 a 61 dolary za barel. Obchodníci na konci týdne vybírali zisky z předešlého nárůstu a uvažovali nad měsíční zprávou o situaci na trhu a jejím výhledu od Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Ta sice snížila odhad poptávky pro celý tento rok, avšak výrazně zvýšila odhad pro poslední čtvrtletí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK