Euro: Benzina chce prodat asi 20 čerpacích stanic

13.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. listopadu (ČTK) - Společnost Benzina se chce zbavit několika desítek nepotřebných čerpacích stanic. Uvedl to server Euro OnLine. "Vytipovali jsme zhruba dvacet pump, které nám nesedí a které chceme prodat. Tento proces jsme ještě nezahájili, ale hodláme se jím zabývat v následujících dvou letech," sdělil Euru generální ředitel Benziny Martin Durčák. Firma se chce zbavit nejen ztrátových provozů, ale i čerpacích stanic, které konkurují dalším čerpacím stanicím Benziny.

Na některých místech si podle Eura konkurují původní stanice Benziny s těmi, které firma převzala od Kaučuku a Parama. O které provozovny jde, Durčák neuvedl. "Záleží na dalších analýzách, teprve poté se definitivně rozhodneme," pravil pouze.

Benzina chce podle dřívějších informací modernizovat a přejmenovat 102 z více než 300 čerpacích stanic po celé zemi. Stanice s názvem Benzina Plus nabídnou nová paliva a moderní prodejny a restaurace. Společnost chce rekonstruovat i ostatní stanice, kterým ponechá název Benzina. Přeměna celé obchodní sítě by měla být dokončena do roku 2009 a bude stát přibližně 1,3 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK