Přes kratší platnost dálničních známek nejsou nové k dostání

14.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - Přestože ministerstvo dopravy zkrátilo platnost dálničních známek do konce roku z původní platnosti do 31. ledna 2007, nejsou nové známky stále ještě u benzinových pump k dostání. Napsala to Mladá fronta Dnes.

"Vůbec netušíme, kdy nám je přivezou, jsou s tím zmatky, jako to platí o měsíc méně," řekla redaktorovi MfD zaměstnankyně čerpací stanice v Líšnici u Prahy. Stejná situace je i u dalších benzinových pump.

Známky jsou přitom již vytištěné a distributorská firmy je připravena k jejich rozvozu. "Vázne to na ministerstvu financí. Známky leží v poštovních skladech a čekáme, až je ministerstvo uvolní," řekl Josef Černý z distributorské firmy ABA. Ministerstvo financí nic bližšího k tomuto problému MfD nesdělilo.

Rozhodnutí o zkrácení platnosti dálničních známek do konce roku přitom padlo vlastně nedopatřením. Ministerstvo dopravy navrhlo a poslanci schválili, že v rámci zákona o mýtném, který se týká jen nákladních vozů, ukončí platnost dalničních známek o měsíc dříve i pro osobní automobily.

"Myslím, že to bylo úplně zbytečné, a považuji to spíš za chybu než za úmysl," řekl předseda poslaneckého podvýboru pro dopravu Miloš Melčák (ČSSD). Zároveň vyjádřil obavu, že na nápravu je již pozdě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK