Nova stáhne kasační stížnosti ve sporech o digitální TV licence

15.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. listopadu (ČTK) - Nova stáhne kasační stížnosti, které podala k Nejvyššímu správnímu soudu v souvislosti se čtyřmi žalobami neúspěšných uchazečů o digitální TV licence. ČTK to dnes řekla mluvčí Novy Veronika Šmítková s tím, že se na tomto kroku dnes dohodl generální ředitel Novy Petr Dvořák se zástupci majitele této televize, společnosti Central European Media Enterprises (CME). Podle odborníků byly kasační stížnosti jedním z důvodů zpoždění nástupu nových digitálních stanic na český trh.

"Vedení TV Nova rozhodlo o stažení kasačních stížností a umožnilo tím pokračování procesu digitalizace. Jednatelé TV Nova rozhodli dnes na svém oficiálním zasedání o stažení kasačních stížností k Nejvyššímu správnímu soudu," řekla Šmítková.

Nova se kasačními stížnostmi domáhala postavení účastníků sporů u těchto žalob. Žaloby proti rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání podali neúspěšní uchazeči o digitální TV licence, které získalo šest jiných subjektů. Obdobné žaloby proti neudělení digitálních TV licencí podala i Nova a Galaxie sport; v jejich případě již soud rozhodl tak, že zrušil verdikt vysílací rady o udělení licencí a vrátil rozhodování zpět radě. Nových šest digitálních televizí tak o své licence po půl roce přišlo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK